Nie som kamarát s technikou, ale s touto sme si sadli

Nikdy som nepatrila medzi technické typy, ktoré si potrpia na najnovšie technológie či vychytávky. Nejako ma to obchádzalo. Spolu s manželom sme si však radi pozreli v televízii nejaký dobrý film či seriál. Preto bol výber televízie záležitosť, na ktorej som sa zúčastnila aj ja. Vybrať si však operátora pre televíziu u nás doma bol ťažší oriešok. Každý na Slovensku ponúka iné benefity či produkty, no my sme sa rozhodli pre tie od spoločnosti Swan.

Labuť pritiahla mňa aj manžela

Tá neustále rozširuje svoje služby a pre svojich klientov sa snaží zo sledovania televízie urobiť zážitok. Prináša množstvo funkcií, neustále zdokonaľuje svoje produkty a služby a my sme si počkali, preto dnes máme doma službu Swan multimedia. Už z názvu som vedela, že pôjde o niečo výnimočné, niečo, kde si každý z nás dvoch príde na svoje. Či už je to pozeranie televízie, počúvanie rádia, či dokonca surfovanie po internete.

Rozdiel v digitálnej televízii bol hneď viditeľný

Hneď ako sme sa rozhodli s manželom pre Swan, sme si domov zakúpili digitálnu televíziu od nich. Na rozdiel od analógovej sme si takmer okamžite všimli vyššie rozlíšenie a skvelý bol nielen obraz, ale aj zvuk. Nemali sme doma síce kino, no aj na našej televízii bolo sledovanie filmu zážitok. Vyššie rozlíšenie, lepší zvuk boli len omrvinkou medzi výhodami, čo sme nachádzali na našej novej digitálnej televízii od Swanu.

Funkcie, ktoré digitálna televízia mala, nás dostali

Ponúkali totiž neuveriteľné funkcie, ktoré sme si hneď zamilovali. Išlo o archív, kde som si mohla nájsť film či seriál, ktorý som si v telke nestihla pozrieť. Manžel sa tak mohol vrátiť k svojmu obľúbenému seriálu, keďže v poslednom čase zostával v robote do večera. Vzala nás aj prehľadná galéria, kde sme si mohli pozrieť všetko. Filmy boli zoradené podľa žánrov či sledovanosti. Ak sme chceli troška „vypnúť“, v Menu sme si prepli rádiové vysielanie a pohoda bola na svete.

Surfovanie na internete

Manžel bol z nás dvoch technicky oveľa zdatnejší a takéto technológie využíval na 100 %. Chcel všetko hneď vyskúšať, a preto niekoľko dní po zakúpení digitálnej televízie vyskúšal aj internet. Na televízore tak mohol prezerať akúkoľvek stránku a všetko mal prehľadné. Nechcem povedať, že sme boli od tej televízie závislí, ale každý si tam našiel to svoje. Manžel strávil aj pomerne dlhú dobu pri výbere nášho televízora. Sledovanie TV je proste jeho hobby a preto si potrpí na kvalite.

Na inštaláciu som ostala sama

No ešte pred týmto všetkým, keď sme začali využívať služby od Swanu naplno, sme si službu museli nainštalovať do svojej televízie. To bola situácia, ktorej sa mal chopiť manžel, no v tom čase sa nenachádzal doma, a tak hádajte, na kom ostala táto činnosť? Bola som v strese, keďže technika a ja nie sme kamaráti, no s akou ľahkosťou sme využívali samotné služby, tak jednoducho prebiehala aj inštalácia na našej telke.

Pomohol mi technik

Po prvotnom kontakte s pre mňa novou technikou som nadviazala ďalší, a to s technikom, ktorý mi bol po telefóne naporúdzi. Niežeby som to sama nezvládla (no povedzme si na rovinu, nezvládla), ale pri inštalácii je vždy potrebný technik od spoločnosti, ktorý vás navedie na všetky činnosti spojené s nastavením služby aj na váš televízor.

Bol veľmi ochotný a najmä trpezlivý, čo mi vyhovovalo. Celým procesom sme spolu nejako postupne prešli, až sme to dotiahli do konca. Bola som na seba hrdá, že som to zvládla aj bez manžela. Ten po príchode domov neveril vlastným očiam a myslel si, že to nastavil niekto iný. Po prvotnom šoku pri inštalácii však nasledovalo konečné užívanie si výhod našej novej digitálnej televízie.

Nahrať si film, prečítať správy či pretočiť si seriál

Tak ako som najprv nadávala na to, že som ostala sama na nainštalovanie služby, tak som bola z jej výhod unesená. Dodnes na ňu nedám dopustiť, keďže tých výhod neustále pribúda.

Funkcií našej telky je naozaj veľa. Vychutnávali sme si samotné sledovanie aj ostatné vychytávky. K dispozícii sme mali nielen sedemdňový archív odvysielaného programu, ale aj možnosť vybrať si akýkoľvek film z ponuky. Tých filmov bolo mnoho a my sme tak v sobotu večer mali doma doslova kino. Čo mňa dostalo, bola možnosť nahrávania. Veľa filmov, ktoré ma v programe zaujali, som si chcela nahrať a pozrieť aj o rok. Možno to znie čudne, ale keď ma film zaujme, som schopná si ho pozrieť aj viac krát, ako napríklad film Pretty Women, ktorý som videla asi 100-krát. Preto nahrávanie u nás bežalo neustále. Nahrávala som veľa, no pre tých veľmi horlivých existuje aj možnosť nahrávania na niekoľko sto hodín.

Prezrieť si predpoveď počasia či prečítať aktuálne správy na televízii bolo tiež jednou z možností, ktoré digitálna televízia ponúkala. Zastaviť si program či pretočiť si ho boli ďalšie funkcie, ktoré sme využívali.

Musím povedať, že doteraz ma nič technické nezaujalo natoľko, aby som tomu venovala takú pozornosť. Digitálna televízia od Swanu ma nadchla pre všetky výhody a funkcie, ktoré ponúka. Nedám na ňu dopustiť, aj keď som na začiatku mala stresy z novej techniky.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Betónová alebo pálená škridla, v čom je rozdiel?

Bráňte sa proti vandalom účinnou poistkou

Viagra pre ženu? Ako mi jedna tabletka zmenila pohľad na sex