Nábytok do kancelárie nemusí byť vôbec nudný – kancelária je miestom práce, ale aj oddychu

Moja kamarátka vie, na koho sa obrátiť v núdzi. A že prečo práve ja? Milujem zariaďovanie bytov a domov, odjakživa ma lákal interiérový dizajn.

Avšak nie vždy máte tie možnosti – váš dom už je zariadený a nemôžete predsa každý mesiac meniť nábytky či rekonštruovať. Preto ma vždy nesmierne poteší, ak sa na mňa niekto obráti s otázkou, či mu pomôžem s prerábaním izieb. Tentoraz ma však čakal celkom náročný oriešok – zariadenie domácej kancelárie!

Myslite na prácu, ale aj na komfort

Nábytok do kancelárie som ešte nevyberala, preto som sa celkom potešila a brala som to ako osobnú výzvu. Svoju kamarátku dobre poznám a viem, že preferuje moderný štýl, preto som hneď na začiatku vylúčila akékoľvek rustikálne či retro typy nábytkov. Spočiatku som mala problém, kde vlastne začať. Nikdy som takýto typ miestnosti nezariaďovala a tiež, nie som profesionál. Je to len moje hobby.

Ako vždy som si ale uvedomila, že ide o priestor v dome, kde kamarátka bude tráviť pracovný čas, mala by tam mať všetko potrebné k svojej práci, veľa ukladacieho priestoru, ale aj zónu pre komfort a oddych. A najmä, musí sa tam cítiť dobre, aby ju pri práci nič nerušilo.

Dôležité je vybrať dominantné kusy nábytku

Najprv som sa zamerala na kusy, ako sú veľký pracovný stôl, pohodlná stolička k nemu a pohovka s kreslom do rohu miestnosti. Stôl by mal mať zásuvky, prípadne pojazdný kontajner k nemu, aby bolo možné mať dôležité veci po ruke. Nemusíte zakaždým chodiť do poličiek či iných zásuviek, ak potrebujete mať niektoré veci vyslovene pri sebe, je najlepšia možnosť vybrať takýto stôl.

Nábytok do kancelárie by mal mať jednotný štýl aj farbu. Ja som vybrala kamarátke svetlejšie farby, chcem, aby jej kancelária bola jasná, svetlá, opticky zväčšená. Keď už som mala vybratý stôl, na rad prišla stolička. Priateľka sa mi už viackrát sťažovala na bolesti chrbta z dôvodu sedavého zamestnania. Dlhé sedenie a hrbenie sa za stolom môžu privodiť vážne zdravotné ťažkosti.

Jej neobmedzený rozpočet mi preto dovoľoval vybrať jej stoličku kvalitnú, veľkú a najmä pohodlnú a pre jej chrbticu optimálnu. Takú, aby na nej vydržala sedieť dlhé hodiny bez ujmy na zdraví. Myslite na to aj vy, ak sa budete rozhodovať medzi kvalitou a cenou. Áno, za kvalitu si priplatíte, no myslím, že za zdravú chrbticu vám to stojí.

To isté sa dá povedať o pohovke, no keďže sa jednalo o kanceláriu, obzreli sme si aj nejaké lacné sedačky. Pri nej som sa skôr ale zamerala na dizajn. Predsa len, do pracovne deti a psíka Ronyho nevpustí, môže si tak byť kráľovná svojej pracovne bez toho, aby sa bála, že sa jej tam niečo poškodí či zničí. Preto som sa nezameriavala na to, či bude na pohovke vidno fľaky alebo ju môže domáci miláčik roztrhať. Vybrala som jej krásnu farebnú sedačku, ktorá oživí celú miestnosť a je pekným doplnkom k jednotnému kancelárskemu nábytku.

K pohovke prislúcha kreslo, ktoré s ňou farebne ladí. K tomuto relax kútiku som zvolila malý konferenčný stolík, kde si bude môcť sama alebo so svojimi hosťami vychutnať kávu. Moja kamarátka zbožňuje kvety, preto som stôl doplnila kvetinkami, ktoré jej, dúfam, budú pripomínať mňa a to, že som jej kanceláriu pomáhala zariadiť s láskou.

Ukladací priestor je v kancelárii alfa a omega

Keď som sa poriadne vybúrila pri zariaďovaní pre mňa tej veselšej časti, musela som sa zamerať už na tú praktickú časť. Kamarátka pracuje s veľkým množstvom papierov, preto bolo nevyhnutné vybrať viacero poličiek a skriniek, kde si môže odložiť šanóny a logicky usporiadať všetko, čo k svojej robote potrebuje.

Na trhu existuje množstvo farebných a veselých kancelárskych potrieb, preto som neváhala a zopár zakladačov som vybrala tak, aby korešpondovali s celkovým dizajnom pracovne. Vybrať si máte skutočne z čoho!

Pohrajte sa s farbami a vytvorte si magické miesto na prácu

Pri zariaďovaní a dizajnovaní domácej kancelárie som si uvedomila, že to vôbec nie je nuda. Nemáte, samozrejme, toľko možností ako pri obývačke či spálni, vašej fantázii sa však medze nekladú. Tak isto sa môžete pohrať s farbami, s doplnkami a nábytok do kancelárie je skutočne krásny.

Dnes už je na výber toľko druhov, že samej mi trvalo, kým som sa rozhodla správne. Kamarátka je šťastná, bola nadšená z premeny jednej nudnej, pustej miestnosti v dome na krásnu, farebnú, ale zároveň decentnú a modernú pracovňu pre mladú ženu.

Som rada, že som mohla prispieť k vytvoreniu priestoru, kde nájde svoj osobný pokoj na prácu, ale i na oddych a separáciu od zvyšku domu, keď to bude ona sama potrebovať. Nehovoriac o tom, koľko ukladacieho priestoru získala. Pracovňa by mala byť oázou pre možnosti kvalitnej práce, ale aj pre relax. Myslite na to.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Betónová alebo pálená škridla, v čom je rozdiel?

Bráňte sa proti vandalom účinnou poistkou

Viagra pre ženu? Ako mi jedna tabletka zmenila pohľad na sex