Online krátkodobé cestovné poistenie

Jar, teplo, dlhé letné dni, dovolenkové obdobie, prázdniny – to všetko sú dôvody, prečo sa minimálne cez víkendy viacerí odhodlajú vydať sa konečne na cesty. Vidieť niečo nové, zažiť zaujímavé, ochutnať netradičné. V dnešnej uponáhľanej dobe sa väčšinou o tom, kam ma kroky zavedú počas nadchádzajúceho víkendu, rozhodujem doslova z minúty na minútu. Rýchle konanie si vyžaduje aj urýchlenú prípravu. Ako ušetriť čas? Online!

Keď internet šetrí

Čas sú peniaze. A moderný výdobytok v podobe internetu mne osobne šetrí nielen peniaze, ale aj spomínaný čas. Čím ďalej, tým častejšie využívam napríklad nakupovanie cez internet. Veľkej nechuti k návštevám pošty a bánk ma zas zbavil internet banking. No a úplnou novinkou, o ktorú sa s vami jednoducho musím podeliť, je online poistenie.

V mojom prípade sa to netýka životného poistenia, nejde ani o takzvané PZP. Možno sa vám stalo, že ste si v piatok večer naplánovali výlet do zahraničia a internetovému prehliadaču položili otázku: „Čo ak som si nestihol/nestihla uzavrieť cestovné poistenie?“ Ale v sobotu ráno sa takéto veci vybavujú ťažko. Okrem toho, ja som na to prišla na ceste až tesne pred značkou cudzieho štátu. Riešením bolo online poistenie.

Online cestovné poistenie cez váš smartfón

Už niekoľkokrát som využila možnosť objedna cestovné poistenie online. Uzatvárala som ho doma na gauči, ale aj na sedadle spolujazdca v aute. Presne to je ten dôvod, prečo sa mi tak myšlienka online cestovného poistenia páči.
Má to však ešte jedno veľké plus – žiadne papiere. Vystačím si len s notebookom alebo smartfónom s pripojením na internet. Preto sa už viac nemusím obávať zhonu, ktorý so sebou prináša napríklad náhla služobná cesta.

Aj keby som na cestovné poistenie akousi úplne nepochopiteľnou zhodou okolností zabudla (pretože ja, Karolína, nikdy nezabúdam, len jednoducho neurobím správnu vec v správny čas), nič sa nedeje.

Jednoduchosť – základ online poistenia

Uzatvorenie online krátkodobého cestovného poistenia by som opísala troma slovami – klik, ťuk, hotovo. Ale, samozrejme, ponúknem vám aj zopár užitočnejších informácií.

Základom je voľba dobrej poisťovne. Už len fakt, že poisťovňa sa takto o svojich klientov stará, je pre mňa dosť presvedčivé. Ďalším krokom je výber vhodného poistného balíčka. Každá moja cesta je individuálna, odlišná od ostatných. Raz cestujem, ako som už spomínala, pracovne, inokedy zasa vyrážam s kamarátkami na babskú jazdu, no a okrem toho neprejde mesiac, aby som voľný čas netrávila niekde na potulkách aj s mojou rodinou. Preto oceňujem, že pre každý prípad je na trhu pre mňa to pravé orechové.

Stručný a jasný popis toho, čo si kupujem, je jednou z mojich hlavných podmienok. Kto má predsa v dnešnej dobe čas študovať 15-stranové zmluvy? O to viac som sa potešila, keď som natrafila na perfektnú pomôcku, ktorá doslova lieči moju nerozhodnosť. Je ňou online kalkulačka cestovného poistenia. Tá zahŕňa akýsi malý dotazník, ktorý dokáže správne nasmerovať výber presne podľa mojich konkrétnych potrieb. Jednoducho si vyberiem čas, zvolím si cieľ, potvrdím počet osôb a odpoviem na niekoľko základných otázok.

Všetci za jedného, jeden za všetkých

V tomto prípade platí trochu poopravené „jedno pre všetkých“. Ako som už vyššie načrtla, poistiť dokážete nielen seba, ale aj vašich blízkych. Ja si tak šetrím čas a vždy zároveň poistím aj môjho partnera. Menej času pre poisťovňu, viac času pre nás. Okrem partnera môžete v prípade záujmu a potreby poistiť aj dve neplnoleté deti.

Prehľadnosť

Možno aj vy od začiatku čítania tohto článku čakáte zmienku o tom, koľko tento špás stojí. To sa dozviete hneď, ako vyplníte vyššie spomínané údaje v online kalkulačke cestovného poistenia. Bez zbytočného naťahovania a skrytých čísel písaných fontom vo veľkosti 4.

Cena sa odvíja od individuálnych potrieb poistenca. Tie sú zhrnuté v niekoľkých balíčkoch. Medzi moje top balíčky patrí poistenie straty dokladov, poistenie technickej pomoci, poistenie liečebných nákladov v zahraničí a poistenie pre prípad úrazu.

Čo všetko mi s poistením patrí?

K pripoisteniu liečebných nákladov v zahraničí ma priviedla osobná nepríjemná skúsenosť s boľavým zubom. Po vyfakturovaní ošetrenia ma však rozbolela aj hlava. S týmto balíčkom tak doslova chránim svoje celkové zdravie.

Ak by som utrpela úraz s trvalými následkami, poistenie pre prípad úrazu sa postará o moje ďalšie výdavky, v prípade smrti výdavky mojej rodiny, ktoré im tak nechtiac dokážem spôsobiť.

S online cestovným poistením však môžete získať aj poistenie batožiny, a tak sa nemusíte obávať jej krádeže z vozidla, zatiaľ čo vy si plnými dúškami vychutnávate chvíle relaxu, nech už má akúkoľvek podobu.

Sem-tam, keď si uvedomím, aká som niekedy nemotorná, spomeniem si aj na možnosť poistenia zodpovednosti za škodu. To by sa mi raz mohlo zísť.

No a napokon je tu aj poistenie právnej pomoci a kaucie. Veď ako sa hovorí:

Iný kraj, iný mrav.

Niekedy aj zdanlivo malá nehoda môže prerásť do veľkých nepríjemností, keď sa cítite bezradní, a práve toto je spôsob, ako sa jej vyvarovať.

Hor sa za novými objavmi spolu s online krátkodobým cestovným poistením!

Komentáre

  1. Ahojte všetci, strašilo ma toľko spoločností, ktoré tvrdili, že sú skutočnými veriteľmi, ale všetko moje úsilie vyšlo nazmar, stratil som viac ako 3 500 eur za falošných veriteľov, ktorí tvrdia, že nie sú. Pokiaľ mi môj priateľ nepredstavil správneho veriteľa, ktorého som kontaktoval, a úspešne som od neho získal pôžičku len za 48 hodín, odporučil by som každému, kto hľadá pôžičku bez obáv, aby ho kontaktoval prostredníctvom e-mailu: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447868753778

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Betónová alebo pálená škridla, v čom je rozdiel?

Bráňte sa proti vandalom účinnou poistkou

Viagra pre ženu? Ako mi jedna tabletka zmenila pohľad na sex