Teambulding, po ktorom som nechcela ísť domov

Niekto tu musí aj makať

Keď som pred pol rokom menila prácu na miesto asistentky riaditeľa, netušila som koľko veľa práce ma bude čakať. Naša firma má približne 20 zamestnancov, ak nepočítam riaditeľa aj s jeho manželkou účtovníčkou. Môžem teda povedať, že sme skôr malá rodinná firma kde sa veľmi dobre všetci poznáme.

Riaditeľ aj s manželkou sa snažia udržiavať priateľskú atmosféru a nevytvárajú stres ani zlú náladu. Každý deň po práci sa však teším domov ako si sadnem na gauč, vyložím nohy a oddýchnem. Odkedy pracujem v našej firme teším sa hlavne na víkend a najlepšie ak sú spojené s wellness-om. Presne toto som raz spomenula pred riaditeľovou manželkou a tá dostala nápad.

Poďme všetci spolu

Presne to bol nápad riaditeľovej manželky. Spraviť si teambuildingový víkend. Samozrejme ako inak za úlohu všetko naplánovať som to dostala ja ako asistentka. Ako prvé som si pohľadala na internete ako také teambuildingové víkendy majú vyzerať. Ubytovanie, wellness a nejaká aspoň jedna spoločná aktivita v prírode. Ale kam by to malo asi tak byť?

Pýtala som sa svojich kolegov a kolegýň kam by chceli ísť najviac na víkend a vyhrali samozrejme Vysoké Tatry. Obtelefonovala som zopár hotelov a s každým hotelom sme vytvorili plán na víkend a cenovú ponuku, ktorú som predložila riaditeľovi na výber. Ten vybral najlepší program a to víkendový pobyt v Grandhotel Praha v Tatranskej Lomnici.

Hotel veľký ako svet

Grandhotel Praha bol postavený v roku 1905 a so svojou vyše storočnou históriou patrí medzi najstaršie hotely v Tatrách. Kedysi bol používaný hlavne ako liečebno kúpeľný dom, no následne bol zrenovovaný na luxusný hotel. Aj ohodnotenie štyrmi hviezdičkami si naozaj zaslúži.

Máloktorý hotel v Tatrách sa môže pýšiť históriou, luxusom, kryštálovými lustrami, wellnessom a výbornou gastronómiou. Grandhotel Praha je výnimočný aj svojou veľkosťou, architektúrou a výhľadom na tatranskú prírodu, keďže sa nachádza blízko Lomnického štítu.

Pre firmy, ktoré chcú usporiadať teambuildingové pobyty v ich hoteli ponúka skvelý program zložený z ubytovania, výbornej stravy, možnosti súkromného wellness a rezervácie konferenčnej sály.

Náš teambuilding

Naša firma sa rozhodla pre teambuildingový balíček, ktorý zahŕňa netradičné raňajky. V piatok doobeda sme pricestovali do Tatranskej Lomnice, batožinu sme si nechali na recepcii a spoločne sme sa šli poprechádzať po mestečku.

Vychutnali sme si pri výbornej káve slnečné počasie a výhľad na zasnežené okolie a približne okolo jednej poobede sme sa vrátili na hotel naobedovať. Prvý zážitok z celého víkendu bol nečakane práve z obeda. Nezabudnem na nádherné veľkokveté ruže, ktoré boli vysadené vedľa reštaurácie.

Jedlo, ktoré nám vyškolení čašníci doniesli, bolo famózne. Nič lepšie som zatiaľ nejedla a dokonca aj riaditeľ, ktorý je skúsenejší v hoteloch a reštauráciách ohodnotil jedlo za výborne. Vybrali sme si z à la carte menu a francúzsko-slovenské menu bolo výborne vymyslené. Po skvelom obede nás čakal poobedný wellness.

Veľmi sme ocenili možnosť objednať si súkromný wellness, kedy sme v priestoroch sauny a bazénov boli len my. Oddýchli sme si vo vonkajšom aj vnútornom bazéne a niektorí strávili najviac času v jacuzzi. Následne sme sa všetci stretli v saunovom svete, odkiaľ sme nechceli ani vyjsť. Po oddychovom poobedí sme sa tešili na večeru a následné posedenie v Lounge bare pri dobrom víne.

V rámci teambuildingového balíčka sme si objednali výlet na sobotné ráno v podobe raňajok na Lomnickom štíte. Ráno nás kabínková lanovka vyviezla do reštaurácie na Lomnickom štíte a bohaté raňajky na najvyššom možnom bode Slovenska stáli zato. A ten výhľad bol nádherný. Veľmi sa nám páčil tento zážitok a musím povedať, že krajšie raňajky som nezažila.

Program

Po raňajkách sme sa vrátili do hotela, kde nám personál nachystal jeden z dvoch salónikov. Zelený salónik bol zariadený presne pre 20 ľudí, čo spĺňalo náš počet a my sme mohli začať brainstormingové posedenie s riaditeľom na vylepšenie chodu firmy.

Po asi dvojhodinovom pracovnom doobedí sme sa znovu výborne najedli a s potešením sme sa vydali lyžovať. Športové aktivity zbožňuje každý jeden môj kolega či kolegyňa a tak športom oslabení sme sa skôr tešili na gurmánske zážitky, ktoré nás na večeri čakali.

Dnešný sobotňajší deň bol v hoteli špeciálny, pretože profesionálny tím hotela pripravoval svadbu, ktorá sa konala v hlavnej konferenčnej sále. Každý priestor bol nádherne vyzdobený a pri večeri hrala príjemná hudba. Organizácia svadby bola dokonalá, pretože my ako hostia hotela sme sa nestretli so svadobčanmi a nijak sme svadbou vyrušovaní neboli. Ach keby som len mohla mať znovu svadbu tak rozhodne v tomto romantickom hoteli.

Po výbornej večeri, ktorá spĺňala všetky naše požiadavky sme sa znovu usadili v Lounge bare, kde sme ochutnali domáci apple pie a ponúkané vína.

Po celom dni sme sa asi všetci tešili na spánok vo svojich izbách, ktoré boli útulne a moderne zariadené. Oceňujem najviac výhľad aký som každé ráno mala pri prebúdzaní. Neostávalo nám ráno už nič iné len si pobaliť veci, odovzdať kľúče od izieb a cestovať domov.

Som si istá, že náš teambuildingový víkend každého potešil a všetci sme si oddýchli. Naše chuťové poháriky zažili najkrajšie dni v živote a nádherný výhľad z hotela na tatranskú prírodu si budeme ešte dlho pamätať. Verím, že sme vybrali najlepšie miesto na teambuilding vo Vysokých Tatrách.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Betónová alebo pálená škridla, v čom je rozdiel?

Bráňte sa proti vandalom účinnou poistkou

Viagra pre ženu? Ako mi jedna tabletka zmenila pohľad na sex