Celý rok na cestách, celý rok v bezpečí

Mercedes

Mnohí ľudia majú najmä cestovateľské sny. Cestovanie sa stalo dostupnou záležitosťou pre lacné letenky a možnosti nízkorozpočtového, no kvalitného ubytovania. Ak už vycestujete, môžete si povedať, že váš sen sa splnil. Ale pozor! Aby ste na svoj veľký výlet spomínali len v tom najlepšom, je ideálne sa poistiť. Ak cestujete veľa a často, celoročné cestové poistenie je to pravé orechové.

Keď sa vrátim v spomienkach do minulosti, vidím seba ako malé dieťa, ktoré ledva vytiahlo päty z okresu. Výlet do Vysokých Tatier bola vtedy pre mňa len koncoročná odmena za dobré vysvedčenie. Veľa sa toho odvtedy zmenilo. Kráčajúc po ulici si často uvedomujem, že si vlastne už ani neuvedomujem, ak oproti mne kráča nejaký cudzinec. A platí to aj naopak.

Už nie je tak počudovania hodné, ak v uliciach Paríža alebo Londýna stretnem svoju kamarátku zo strednej školy. Kultúry sa miešajú, ľudia cestujú. Aj ja som postupom času začala viac prekračovať hranice okresu, kraja i celej domoviny. Prispela k tomu vo veľkej miere aj moja pracovná pozícia, ktorá si minimálne raz štvrťročne vyžaduje služobnú cestu do zahraničia. Jednou z vecí, na ktorú vtedy myslím, je cestovné poistenie.

Poistenie na cestách

Svoj život a život svojej rodiny chránim. Mám uzatvorenú životnú poistku. Keďže dennodenne sadám za volant môjho štvorkolesového miláčika, je samozrejmé, že platím povinné zmluvné poistenie. A o poistenie sa starám aj hneď potom, keď sa dozviem, že budem cestovať. Uzatváram cestovné poistenie do zahraničia.

Prečo si byť istý aj pri cestovaní?

Prečo si volím poistenie? Často najmä pri lietaní vidím, že do destinácie dorazí cestovateľ, no jeho batožina si zvolí iný smer cesty. Okrem toho mi batožinu môžu ukradnúť aj vo vlaku. Na služobné cesty chodím vačšinou sama a v takom prípade stačí, ak sa od svojho kufra v kupé vzdialim len na toaletu.

Sem-tam si zoberiem aj služobné auto a svoje veci si počas meetingu so zákazníkmi odkladám v jeho kufri. Vynaliezavý zlodeji s rušičkami signálu majú ideálnu možnosť nájsť si v mojej cestovnej taške niečo pre seba počas toho, ako auto stojí zaparkované na priľahlom parkovisku.

Bez strachu navždy, rok čo rok

Už len predstava toho, že by som musela sama v cudzine riešiť niektorú z vyššie spomínaných situácií, mi naháňa hrôzu. Po uzavretí poistenia mi padne kameň zo srdca. Cestovné poistenie je tak povinnou výbavou mojich dokumentov. Raz, keď som pozerala produkty od poisťovne ERGO, natrafila som na jednu skvelú ponuku.

Išlo o celoročné cestovné poistenie. Vtedy som spoznala slabú stránku mojej osobnosti. Asi som trošku lenivá. Hneď mi totiž zišlo na um, že pri mojom životnom štýle by som sa tak nezbavila len možných nepríjemných skúseností z cudziny, ale aj povinnosti uzatvárať zmluvy a zväčšovať svoje šanóny s osobnými dokumentmi znovu a znovu. Okrem toho veľkou výhodou, ktorú ročné cestovné poistenie prináša, je to, že sa tak vyhnem časovej tiesni, ak na cesty musím vyraziť bezodkladne.

Typy celoročného cestovného poistenia

ERGO zohľadňuje to, že každý z nás je iný a má rôzne potreby. V ponuke som preto našla nie jeden druh celoročného cestovného poistenia, ale rovno štyri. Rozdiely medzi nimi spočívajú v balíčkoch s poistením istého typu rizika, ktoré zahŕňajú.

Aj keď je hlavou rodiny môj partner, o takzvané papierovačky sa starám ja. Tento balíček cestovného poistenia ma potešil teda aj v tom, že myslí na celú rodinu. Môžem ho uzatvoriť ako variant pre jednotlivca alebo variant pre rodinu.

Je úplne jedno, koľkokrát za rok do zahraničia vycestujem. Neexistujú žiadne príplatky za nadmerné cestovanie. Ak potrebujem, jednoducho bezstarostne idem. Poisťovňa sa o mňa postará počas prvých 45 dní mojej cesty 24 hodín denne všade na svete.

Balíčky celoročného cestovného poistenia

Základom každého typu poistenia je poistenie nákladov na zásah Horskej záchrannej služby a poistenie liečebných nákladov v zahraničí.

Ak by som niečo nechtiac vyparatila, spolieham sa na poistenie zodpovednosti za škodu. Jej náhradu zabezpečí tretej osobe rovno poisťovňa. Oceňujem, že je možné poistiť aj oneskorenie letu či storno cesty. Pre chorobu, predvolanie na súd alebo neúspech na štátniciach poisťovňa vyrovná letecké a ubytovacie poplatky.

Okrem toho, že sa o mňa v ťažkých časoch postará poisťovňa, s poistením nákladov na opatrovníka mi zabezpečí aj starostlivosť mojej milovanej osoby. Uhradí jej náklady spojené s pobytom v mojej blízkosti.

S celoročným cestovným poistením mi odpadajú starosti neustále myslieť na poistku a uzatvoriť ju s dostatočným predstihom. Takto mám jednu kartu, platím ju raz ročne, o nič sa nestarám a môžem sa spokojne tešiť na ďalšiu cestu.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Betónová alebo pálená škridla, v čom je rozdiel?

Viagra pre ženu? Ako mi jedna tabletka zmenila pohľad na sex

Bráňte sa proti vandalom účinnou poistkou