Šikovné tipy a rady: Oživte vašu kúpeľňu správne zvolenými doplnkami

Kúpeľňa snov

Chcete vedieť, ako dekoráciami a doplnkami zariadiť vašu novú kúpeľňu, či oživiť tú staršiu? Neviete, ako dodať kúpeľni nový vzhľad, ktorý bude pôsobiť trendy a sviežo zároveň? Potom práve pre vás sme pripravili nasledujúci článok plný rád a tipov.

Zariadenie kúpeľne, ktorá okamžite navodí dojem relaxu, čistoty, sviežosti či možno luxusu, je pomerne náročná úloha. Svoje o tom vedia najmä ľudia žijúci v panelákoch, kde problémom nie sú len miniatúrne priestory.

Často sa tiež do stien nesmie zasahovať, búranie či vŕtanie poličiek teda nepripadá v úvahy. Doplnky a dekorácie pritom v dnešnej dobe nemajú len funkčnú úlohu, v našich kúpeľniach vedia dotvoriť aj estetický a relaxačný rozmer.

Možno nám, pri pohľade na terajší vzhľad vašej kúpeľne, neveríte, no zopár správne zvolených kúskov vie aj staršej miestnosti dodať úplne novú tvár, oživiť ju a priniesť sviežosť či dojem luxusu.

Poradím vám, ako si poľahky z obyčajnej kúpeľne vybudovať vašu súkromnú oázu pokoja. Z bežného kúpeľa sa vďaka hre s doplnkami stane pôžitok hodný wellness pobytu v špičkových kúpeľoch.

Farebné kombinácie sú v kurze

Kedysi platili pri zariaďovaní kúpeľne pomerne striktné estetické pravidlá. Farbe dominovala biela, poprípade svetlá smotanová. O dizajnérskych kúskoch sme mohli iba snívať. Dnes sa predstavivosti naozaj medze nekladú, vybrať si môžeme zariadenie či doplnky a dekorácie snáď v každej farbe.

Populárne sú aj kontrastné farebné kombinácie, ako biela s čiernou alebo zelená so žltou. Ak si však netrúfate meniť umývadlo, obkladačky či vaňu, pomôžu vám práve vhodne zvolené doplnky.

V súčasnosti je ponuka viac než široká, cez množstvo materiálov, farieb, dizajnov a štýlov. Ak máte napríklad kúpeľňu zariadenú v čiernej a bielej farbe, doplnky môžete zvoliť v žltej. Kúpeľňa v takýchto farbách je absolútnym hitom, ktorý bude majiteľke závidieť každý.

Aj malé kúpeľne sa dajú oživiť

Samozrejme, pri výbere doplnkov je dôležité brať ohľad na veľkosť samotnej kúpeľne. Tí šťastnejší s väčším priestorom môžu vyskúšať voľne stojace komody, kúpeľňové skrinky, poličky a stojany. Sú však medzi nami aj takí, čo vedú boj o každý centimeter, čo teraz?

Do miniatúrnej kúpeľne volíme radšej kolekcie a doplnky, ktoré sa upevnia na stenu. Takto zvolené riešenie ušetrí viac miesta. Častým problémom aj pre veľké kúpeľne je rozmerný a pomerne nepraktický sušiak na bielizeň. Poznáte to, v kúpeľni nám buď zaberá celý priestor, alebo sa do nej vôbec nezmestí. Vyskúšajte špeciálny zasúvací sušiak, ktorý v prípade potreby jednoducho vysuniete.

Príroda e ešte raz príroda

Dojem sviežosti i harmónie najlepšie vedia v každej izbe vytvoriť živé rastliny a kvetiny. Milovníčky prírody by si preto mali zaobstarať niekoľko kusov aj do tejto miestnosti. Čerstvé kvetiny podajú pomocnú ruku i pri prirodzenej vôni v kúpeľni, hlavne v prípade, že neobľubujete umelé parfumy či osviežovače vzduchu z drogérie.

Krásnu arómu do kúpeľne bez pochýb prinesie aj sušená levanduľa. Táto nehynúca klasika sa okrem toho môže využiť i ako farebná dekorácia. Ste fanúšičkami prírodnej levanduľovej kozmetiky? Zakomponujte ju do miestnosti ako dekoráciu. Kúpeľňa nielen okamžite nádherne rozvonia, ale dostane aj nádych romantického Provensálska.

Ilúziu prírody sa dá poľahky dotvoriť aj ďalšími doplnkami. Veľkým hitom je v súčasnosti drevo. Populárne sú napríklad malé drevené stolčeky a šamrlíky, na ktoré sa poukladajú rôzne potreby a dekorácie. Medzi vkusné doplnky, ktoré okamžite zmenia vzhľad chladnej kúpeľne,  patria prútené koše. Využiť sa dajú na bielizeň alebo napríklad ako kvetináče pre rastliny.

Závesy do sprchy ako hravé dekorácie

Ak chcete vašu oázu relaxu jednoducho, lacno a rýchlo oživiť,  vsaďte na sprchové závesy do kúpeľne. Ide o cenovo dostupnejší variant bežnej sprchovej zásteny, výhodou je praktickosť a funkčnosť. Vybrať sa dá z veľkého množstva vzorov, pri niektorých materiáloch je možné závesy dokonca oprať v práčke.

Neobávajte sa dámy, závesy už dávno nie sú nudnými a nepeknými doplnkami, tak ako kedysi. Na trhu v dnešnej dobe nájdeme kúsky, ktoré sú hravé, ľahko kombinovateľné a pritom moderné. A hlavne – cenovo dostupné.

Uteráky a osušky nemusia iba nudiť

Kúpeľňa je primárne určená na umývanie a sprchovanie, kvalitné froté osušky a uteráky sú preto absolútne nevyhnutným doplnkom. Napadlo vás však, že môžu zároveň poslúžiť ako lacná, no efektná dekorácia? Dostupné veľké množstvo farieb a vzorov sľubuje nekonečné možnosti ľubovoľných farebných kombinácií.

Ani výrazné kontrasty nie sú v takomto prípade žiaden problém. Uteráky a osušky majú okrem toho jednu obrovskú výhodu. Keďže ide o cenovo dostupné kúsky, ak vás tie súčasné omrzia, poľahky ich vymeníte za iné a kúpeľni tak dodáte v okamihu opäť nový a svieži vzhľad.

Ako doplnok fungujú však aj obyčajné biele uteráky a osušky. Čo tak skúsiť ich skombinovať s prírodnými materiálmi? Výborne sa hodia napríklad s drevom či jeho imitáciou. Drevené stojany so snehovo-bielymi uterákmi, to je súčasný hit moderných kúpeľní!

Zabaľte sa do mäkučkých županov

Nie je nič horšie, ako keď po osviežujúcej sprche či výbornom kúpeli nemáme po ruke osušku či uterák, všakže? Nezabudnite si preto vytvoriť priestor v blízkosti sprchy či vane, kde ich budete mať vždy na dosah.

Pri malej kúpeľni je dobrou voľbou kúpa stojana na kolieskach, ktorý sa dá premiestniť vždy podľa potreby. Hodiť sa bude aj pri relaxačnom kúpeli, môžete naň položiť nielen uterák, ale aj sviečky či knihu.

Rada na záver milé dámy – nezabudnite na mäkučké a pohodlné župany, ktoré príjemný pocit z relaxačného kúpeľa bez pochýb umocnia.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Betónová alebo pálená škridla, v čom je rozdiel?

Viagra pre ženu? Ako mi jedna tabletka zmenila pohľad na sex

Bráňte sa proti vandalom účinnou poistkou